Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]Снимка Фейсбук/Polina PaunovaНе цели ли ходът на

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgСнимка Фейсбук/Polina PaunovaНе цели ли ходът на
Коментари Харесай

Паунова: Не цели ли ходът на Трифонов прехвърлянето на отговорност към третия мандат, избран от Радев?

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

Снимка Фейсбук/Polina Paunova

Не цели ли ходът на Трифонов прехвърлянето на отговорност към третия мандат, определен от президента Румен Радев?

Това разяснява журналистът Полина Паунова във фейсбук.

Ето целия й коментар:

А в този момент съществено (макар и схематично), тъй като нещата са по-едри от таблети и космонавтика. Не ви ли се коства, че с джипка изказването по партийния си канал, още преди да има публични резултати, Слави Трифонов направи поддръжката за “Има подобен народ ” от най-малко две партии невъзможна? И не ви ли се коства, че това е напълно издирван и целен резултат?

Какво имам поради? Когато върнеш в послание концепцията на Национална движение „Симеон Втори" за “автормагистрала на концесия ” не е ли доста евентуално да знаеш, че непосредствено отблъскваш възможна поддръжка от Българска социалистическа партия (това е предложение, което левицата не приема още от тройната коалиция)? Когато не споменеш в “програмната си тирада ” нито един път словосъчетанието “реформа на правосъдната система ”, а се концентрираш единствено върху спецсъд и спецпрокуратура, без изговарянето на поста основен прокурор ” не е ли доста евентуално да знаеш, че отблъскваш възможна поддръжка на “Демократична България ”?

И тъй като ГЕРБ въобще не ги слагаме в тази сметка, те още в предизборната акция няколко пъти вмъкваха фразата, че могат да бъдат мощна съпротива, за проектокабинета на Слави Трифонов наподобява, че могат да гласоподават “Изправи се! Мутри, вън! ” и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи, тъй като... в техни държавни управления Николай Василев е бил и вицепремиер и непрестанен министър. А “Изправи се! Мутри, вън! ”, тъй като... нямат доста ход, заради ред аргументи, едната са социологическите проучвания, които демонстрират, че електоратът на Манолова е в непрекъснато съмнение сред нея и Слави. Тук обаче тегне една сянка... сянката на 2013 година, която погълне ли Мая Манолова (минала през “Аз предложих Пеевски ” и омбудсман, определен с гласовете на ГЕРБ) може би тая работа с “мутрите ” ще й е последното политическо преобразяване.

Така че 7/8-ми кабинетът май наподобява все по-малко евентуален, не ли?. Та, огромният въпрос е: цели ли този ход прехвърлянето на отговорност към третия мандат за сформиране на държавно управление (при все че още не знаем кой ще е трети в класацията), а и третият връчен мандат от президента е по негов избор?



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР